Behandlingar vi erbjuder

KBT, MI, ART, ACRA, CRA, KSL, rePulse, TMO.
På Quality Care jobbar vi för att Barnet/den unge ska ges möjlighet att utvecklas utifrån sina egna förmågor med stöd av trygga och stabila vuxna. Barnet/den unge ska ges möjlighet till undervisning/praktik/arbete anpassat efter barnet/den unges möjlighet och behov. Barnet/den unge ges möjlighet till en fritidssysselsättning som kan fortsätta även efter vårdtiden. Barnet/den unge ska ges möjlighet till bästa möjliga hälsa genom upprätthållande av pågående vårdkontakter (ex BUP, tandvård, habilitering) samt vid behov etablerande av nya.

Vid misstanke om riskbeteende gällande droger erbjuds särskilda insatser för att bryta beteendet, till exempel ACRA och CRA. Barnet/den unge ges möjlighet att träna positiva beteenden. Positiva problem lösningar stärks för att motverka till exempel grupptryck och risk för brottsligt beteende. Under vårdtiden ska goda rutiner gällande sömn, mat, motion och hygien implementeras. Barnet/den unga ska förberedas för att klara sig själv. Kontakten med föräldrar, syskon och andra för barnet viktiga vuxna är utifrån barnets bästa och behov.

Vi jobbar och erbjuder insatser som lågaffektivt bemötande, tydliggörande pedagogik och social interaktion samt MI är grunderna för att syftet med vården ska uppnås. Detta kombineras med KBT, MI, ART, ACRA, CRA, KSL, rePulse, TMO, beroende på barnet/den unges problematik. Genom individuell planering tillsammans med barnet/den unga skapas trygghet och motivation som gör att barnet/den unga får strategier som är användbara i framtiden. Allt arbete ska ske i nära samarbete med familj ( Om möjligt), skola och socialtjänst.

På Quality Care involverar vi barnet/den unga att vara delaktig i sin vård. Den genomförandeplan som ligger till grund för insatsen upprättas i samarbete med barnet/den unge, vårdnadshavare och handläggaren. Barnet/den unge kommer att få kommunikativt och kognitivt stöd och kommer att uppmuntras att framföra sina åsikter vid upprättande av genomförandeplan samt vid genomförandet av insatsen. Genom en regelbunden kontakt med barnets vårdnadshavare kommer deras inflytande och medbestämmande underlättas. Veckoplanering och annan planering görs alltid i samarbete med barnet/den unge. Barnet ska få kognitivt och kommunikativt stöd för att kunna ta del av information och för att ges möjlighet att framföra sina åsikter. Barnet/den unge kommer vid inskrivningen att informeras både muntligt och skriftligt om sina rättigheter vid placering på ett HVB. Barnet/den unge ska även informeras om vilka kontakter hen kan ta för att framföra klagomål.